Alles van Montfoort
Bekijk de agenda

Polsstokverspringers starten met prachtige wedstrijd in Jaarsveld

Polsstokverspringers starten met prachtige wedstrijd in Jaarsveld
Jaarsveld Geplaatst 13 juli 2020

De eerste wedstrijd van het seizoen om de RB Traprenovatie Bokaal in Jaarsveld begon een kwartiertje later doordat het regende.

Daarna werd er onder toeziend oog van publiek - volgens RIVM richtlijnen - en prima omstandigheden een prachtige wedstrijd voorgeschoteld.

Rian Baas (Utrecht) begon het seizoen waar hij vorig jaar mee gestopt was, namelijk de titel pakken. De regerend Nederlands Kampioen, die met moeite de finale wist te halen, deed dat met een prachtige afstand van 20.30m. Jaco de Groot (Kamerik) sprong zich met 19.89m naar een tweede plek. Wilco van Amerongen, Polsstokverspringer van het jaar 2019, pakte met 19.63m het brons.

Bij de junioren ontpopte zich een mooie tweestrijd tussen Lucas van Eijk (Haastrecht) en Reinier Overbeek (Benschop). Uiteindelijk ging de Benschopper met 18.87m er met de titel vandoor. Lucas werd met 18.08m tweede en de derde plaats was voor Woerdenaar Bas van Leeuwen met 16.63m.

In de jongensgroep belooft het ook dit jaar weer ongekend spannend seizoen te worden. Met een fantastisch nieuw persoonlijk record van 18.13m pakte deze keer Harmen Timmerarends (Montfoort) de titel. Roy Velis, de regerend Nederlands Kampioen, uit Benschop sprong zich met 17.09m naar een tweede plaats, en Ties Meijer (Kockengen) pakte met 16.48m het brons.

Het spannendst was het deze middag in de damesgroep. Met slechts een verschil van negen centimeter tussen de nummers één en drie gingen zij de finale in. Uiteindelijk liet Fabienne Overbeek in de laatste sprong zien wie de beste was, en pakte de Benschopse met 14.02m de titel. Het zilver was met 13.15m voor Carina den Hartogh (Woerden). "Thuisspringster" Demi Groothedde sprong zich met 13.09m naar de derde plaats.

Suzanne Mulder uit Vlist stak er deze middag in de meisjesgroep met kop en schouders bovenuit. Met een hele mooie 13.70m pakte zij de eerste titel van het seizoen. De tweede plek ging naar Laura Maaijen (Haastrecht) die tot 12.78m kwam. Thalina van der Wind (Snelrewaard) ging er met 11.74m met het brons vandoor.

Volgende week gaat de polsstok karavaan naar Linschoten waar op dinsdag, woensdag en zaterdag wordt gesprongen. Meer informatie vindt u op www.pbholland.nl.

 

Foto: Erik van Kordelaar


Meer informatie | www.pbholland.com

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Margreet Hairstyling
City Bed IJsselstein
Uitvaartverzorging Midland