Alles van Montfoort
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

Stuur RHC foto's en documenten van de coronacrisis

Stuur RHC foto's en documenten van de coronacrisis
Geplaatst 23 mei 2020

Door de coronacrisis leven we in unieke tijden, waaraan de herinneringen blijvend zullen zijn.

Het zal echter ook nodig zijn om indrukken van deze periode te bewaren voor toekomstige generaties, zodat ze zich een beeld kunnen vormen van hoe het was. Daarom roept het RHC u op om foto's en documenten in te zenden van de crisis in ons werkgebied.

Op den duur zullen de gemeenten die aangesloten zijn bij het RHC en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden hun archieven over deze crisis aan ons overdragen en worden ze beschikbaar gesteld voor onderzoek. Maar er gebeurt natuurlijk ook veel buiten de overheid om: het persoonlijk leed is ongekend, de impact van de crisis op het dagelijkse leven is groot en de economische gevolgen zijn vooralsnog niet te overzien. Om in de toekomst ook aan die ervaringen recht te doen roept het RHC u op om foto's en documenten in te zenden van de crisis. Denkt u hierbij aan foto's van lege schappen in de supermarkt, een uiting van een hart-onder-de-riemactie voor de zorg, een folder van een kerk of vereniging over de bijzondere omstandigheden, het bekende anderhalve meter afstand houden, thuiswerken en andere facetten van het nieuwe normaal in uw woon- of werkplaats.

 

Er zijn weinig eisen voor het aanleveren van materiaal, behalve de volgende:

  • graag documenten die oorspronkelijk in papieren vorm zijn verschenen ook in hun originele papieren vorm aanleveren. Dit kan via de post: Postbus 45, 3440 AA Woerden / Blekerijlaan 14, 3447 GR Woerden of door de documenten naar de studiezaal te brengen tijdens onze openingstijden (maakt u hiervoor wel een afspraak);
  • digitaal materiaal, met name foto's, kunt u aanleveren via een e-mail naar rhc@woerden.nl;
  • het materiaal moet betrekking hebben op ons werkgebied. Oftewel: foto's genomen in en documenten gemaakt voor de plaatsen van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater en Woerden. Ook kan er materiaal aangaande het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden worden ingezonden;
  • wees bij het aanleveren zo specifiek mogelijk over de details: plaats, datum, enzovoort;
  • houdt rekening met andermans privacy. Ook vragen we u rekening te houden met de mogelijkheid dat we bepaalde foto's en documenten mogelijk niet accepteren vanwege privacy of auteursrecht.

Klik hier om naar de website van RHC te gaan.


Meer informatie | www.rhcrijnstreek.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Uitvaartverzorging Midland
Margreet Hairstyling
De Bruin Entertaiment
City Bed IJsselstein